Bucuria Crăciunului

Bucuria Crăciunului

Bucuria Crăciunului


ISBN: 978-606-728-026-5
Preț: 7.00 RON

Editor: Dan Suciu

Traducător: Dan Suciu

Colecția: Comunitatea Sf. Ioan

Tema: Spiritualitate

An apariție: 2015

Număr ediție curentă: 1

An prima ediție: 2015

Număr pagini: 68

Număr volume: 1

Dimensiuni: 11 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Tabel cronologic: Nu

Index: Nu

Note: Nu

Bibliografie: Nu

Bucuria Crăciunului

În mod tradiţional, ca o încununare a pregătirii din Timpul Adventului, chiar înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului, Comunitatea Sfântul Ioan găzduieşte o reculegere de trei zile deschisă tuturor celor care vor să participe. Dintr-o astfel de reculegere s-a născut...Bucuria Crăciunului, o lucrare ce cuprinde o serie de conferinţe ale părintelui Thomas Joachim, Superiorul General al Comunității Sfântul Ioan. Conferinţele au fost ținute la Mănăstirea Sfânta Familie din București în 2013. Tema reculegerii, dezvoltată în cinci meditații (Introducere, Ingredientele bucuriei, Iubirea, Prezența, Conștiința), a fost bucuria.

„Ce este bucuria? – ne întreabă editorii cărţii. Ce trebuie să facem ca să fim bucuroși? Care este bucuria Crăciunului? În lumina Exortației Apostolice a Papei Francisc, Evangelii gaudium (publicată tot în 2013), Părintele Thomas ne cheamă și ne ajută să redescoperim bucuria vieții creștine.” Ca o concluzie a întregii reculegeri, dar şi ca invitaţie pentru cei care poate încă nu au intrat în acest spirit de bucurie, conducătorul reculegerii arată că „semnul bucuriei este lauda și pregătirea pentru bucurie este lauda. Dacă aveți o inimă bucuroasă, veți mulțumi adesea, veți vorbi de bine. Dacă aveți o atitudine tristă, veți spune deseori ce nu merge, veți critica. De aceea, pentru a cunoaște bucuria, trebuie să pătrundem în laudă. Ar trebui să fie o disciplină pentru noi. În fiecare dimineață ar trebui să ne spunem: „Astăzi voi căsca bine ochii și îl voi lăuda pe Domnul. De îndată ce voi vedea ceva bun o să subliniez acest lucru, o să vorbesc despre el, voi mulțumi pentru el.” În acest fel se schimbă atmosfera zilei. Cuvântul se întrupează dacă vă obișnuiți să aveți cuvinte de binecuvântare. (…) O comunitate se construiește prin cuvânt. Să cerem harul de a intra în misterul Crăciunului prin cuvinte de laudă și prin cuvinte de bucurie.”

Textul conferinţelor păstrează stilul lor oral, favorizând apropierea sufletească între autor şi cititor, şi stimulând meditaţia personală.

Târgul de carte Gaudeamus, 2021
anunt
susține o carte bună