10 cuvinte pe care Papa Francisc le spune tinerilor

Traducător: Monica Peresi

Tema: spiritualitate, mărturie creştină

An apariție: 2018

Număr ediție curentă: 1

An prima ediție: 2018

Număr pagini: 16

Număr volume: 1

Dimensiuni: 10.5 x 14.9 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Tabel cronologic: Nu

Index: Nu

Note: Nu

Bibliografie: Da

Broşura, destinată lecturii particulare sau discuţiilor în grup, reuneşte zece teme de meditaţie propuse de Papa Francisc cu ocazia întâlnirilor sale cu tinerii. «Pune-l pe Cristos în viața ta. O spun anume pentru tine: „Pune-l pe Cristos” în viața ta! El te așteaptă: ascultă-l cu atenție și prezența Lui îți va înflăcăra inima. El te întâmpină în sacramentul iertării, milostivirea Lui vindecă toate rănile păcatului. Nu-ți fie teamă să-i ceri iertare lui Dumnezeu, pentru că El în marea Lui iubire nu obosește niciodată să ne ierte, ca un tată care ne iubește. Dumnezeu e adevărata milostivire!

El te așteaptă și în Euharistie, sacramentul prezenței Sale, al jertfei Sale de iubire, te așteaptă și în umanitatea atâtor tineri care te vor îmbogăți cu prietenia lor, te vor încuraja prin mărturia lor de credință, te vor învăța limbajul iubirii, al bunătății, al slujirii.

Şi tu poți să fii un martor bucuros al iubirii Sale, un martor îndrăzneț al Evangheliei Sale ca să aduci în lumea asta a noastră o rază de lumină. Lasă-te căutat de Isus, lasă-te iubit de Isus: e un prieten care nu dezamăgește.»

«Pentru a-l urma pe Isus, trebuie să te decizi să schimbi canapeaua cu o pereche de tenişi care să te ajute să mergi pe drumuri la care nici n-ai visat vreodată.»

(Papa Francisc)


Titlu original: Dieci parole che papa Francesco dice ai giovani

Târgul de carte Gaudeamus, 2021
anunt
susține o carte bună