Conciliul Vatican II (ediţie revizuită)

Conciliul Vatican II (ediţie revizuită)

Conciliul Vatican II (ediţie revizuită)

***

ISBN: 978-606-728-064-7
Preț: 40.00 RON

Traducător: Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Tema: teologie, magisteriu

An apariție: 2019

Număr ediție curentă: 3

An prima ediție: 1990

Număr pagini: 434

Număr volume: 1

Dimensiuni: 14.8 x 21 cm

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Tabel cronologic: Nu

Index: Nu

Note: Da

Bibliografie: Nu

Conciliul Vatican II a fost pregătit timp de mai bine de trei ani, a durat trei ani (1962-1965), iar noi am reuşit să îi tipărim prima oară documentele la distanţă de 25 de ani, în 1990. Ediţia de faţă, revizuită complet, apare la aproape 30 de ani de la epuizarea primului tiraj, subvenţionat de Kirche in Not, şi la 20 de ani de la ediţia a II-a completată cu Notificările secretarului general din cea de-a 123-a adunare generală (16 noiembrie 1964), ediţie apărută în 1999 şi epuizată, de asemnea. Ca şi pentru ediţiile anterioare, scopul prezentei ediţii este de a oferi noilor ge­neraţii de preoţi, de studenţi teologi, precum şi creştinilor implicaţi în viaţa Bisericii, un instrument de lucru indispensabil.

În ianuarie 1959, Sfântul Părinte Papa Ioan al XXIII-lea anunţa pentru prima oară proiectul său de a convoca un conciliu. În mai 1959, Suvera­nul Pontif instituia o comisie care să se consulte cu toţi episcopii, cu toţi superiorii călugăreşti şi cu toate facultăţile catolice de teologie din lume. Programul temelor de tratat la conciliu avea să fie stabilit conform răspun­surilor primite de la cei doi consultanţi; iar răspunsurile, reformulate în 8972 de propoziţii, au fost grupate tematic în mai multe scheme ce aveau să fie studiate treptat în sesiunile Conciliului Vatican II, convocat oficial la 25 de­cembrie 1961, cu întreitul scop de a reînnoi Biserica, de a-i uni pe creştini şi de a intra în dialog cu lumea.

Conciliul Vatican II se înscrie pe linia tradiţiei Bisericii (tradiţie ce vine de la Apostoli) de a se aduna în conciliu în împrejurări deosebite, pentru a se analiza pe sine şi pentru a se întreba asupra semnelor timpurilor. Documen­tele conciliare cuprinse în acest volum vor descoperi cititorilor, împreună cu varietatea temelor discutate în Conciliul II Vatican, dorinţa Bisericii de slujire, exprimată ca într-un examen de conştiinţă desfăşurat în faţa ochilor proprii, în faţa lumii şi în faţa lui Dumnezeu.

Recomandând tuturor catolicilor şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă ci­tirea acestui volum, îl rog pe Dumnezeu să dăruiască mereu Bisericii sale bucurie, lumină şi speranţă.

+ IOAN ROBU, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti


Observații: Ediţia a III-a revizuită

Târgul de carte Gaudeamus, 2021
anunt
susține o carte bună