La drum cu Sfânta Fecioară Maria. Gânduri pentru luna mai

Traducător: Lavinia Jennings

Tema: Spiritualitate. Luna mai, luna Maicii Domnului.

An apariție: 2020

Număr ediție curentă: 1

An prima ediție: 2020

Număr pagini: 52

Număr volume: 1

Dimensiuni: 10.4 x 14.6 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Tabel cronologic: Nu

Index: Nu

Note: Nu

Bibliografie: Nu

Cartea este o culegere de gânduri ale Papei Francisc, având ca temă prezenţa Sfintei Fecioare Maria pe drumul vieţii noaste. Fiecărei zile din luna mai îi este alocată o meditaţie, scurtă dar plină de învăţăminte. Având un format mic, de buzunar, culegerea este un bun însoţitor pe parcursul lunii mai – lună dedicată Mariei. O frumoasă prefaţă a Cardinalului Angelo Comastri şi ilustraţiile color ne ajută să înţelegem mai bine evlavia Papei Francisc pentru Maica Domnului.

„În luna mai, să ne lăsăm călăuziţi de aceste gânduri simple şi profunde ale Papei; ele ne vor fi ca un ghid sigur care ne va purta în braţele lui Isus, rostind împreună cu Maria – Da! – acel da al unei loialităţi reînnoite faţă de Isus în Biserica Sa.” (Cardinal Angelo Comastri)

„Fecioara Maria este modelul femeii după Evanghelie şi după inima lui Dumnezeu, de care au nevoie Biserica şi societatea noastră. Maria să vă fie izvor de îmbărbătare şi de inspiraţie.” (Papa Francisc)


Prefață: Cardinal Angelo Comastri


Papa Francisc (Jorgé Mario Bergoglio, n. 1936, Argentina) este al 266-lea Episcop al Romei şi Suveranul Pontif al Bisericii Catolice, funcţie în care a fost ales la 13 martie 2013. Papa Francisc are o profundă devoţiune faţă de Fecioara Maria, pe care a onorat-o de-a lungul vieţii prin repetate pelerinaje la sanctuare mariane, prin scrieri şi omilii dedicate Maicii Domnului, precum şi prin recurgerea fidelă şi constantă la ajutorul ei.

Cardinalul Angelo Comastri (n. 1943, Italia) este Arhipreot al Bazilicii Sf. Petru, Vicar General al Sfântului Părinte pentru Cetatea Vaticanului şi fost Arhiepiscop al Sanctuarului marian de la Loreto. A publicat peste 40 de lucrări de teologie şi spiritualitate.


Titlu original: Maria, donna normale. Un pensiero al giorno di papa Francesco per il mese mariano

Ilustrații color

Târgul de carte Gaudeamus, 2021
anunt
susține o carte bună