Profetul slujitorului (Isaia 40 - 55)

Colecția: Universul Bibliei 5

Tema: exegeză biblică, Părinţii Bisericii

An apariție: 2020

Număr pagini: 203

Număr volume: 1

Dimensiuni: 14.5 x 20.5 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Tabel cronologic: Nu

Index: Nu

Note: Da

Bibliografie: Da

Sora Cristina Mareş a urmat cursurile Institutului Teologic Romano-Catolic din Bucureşti şi deţine un doctorat în exegeza Vechiului Testament şi limba ebraică. Din 1999 predă la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti. A publicat Cartea Mângâierii. Isaia 40-55 (2007), Toată frumoasă eşti, Marie (2016) şi Teme biblice (2018); a susţinut conferinţe biblice naţionale şi internaţionale, a scris articole în diferite reviste, a organizat simpozioane internaţionale pentru dialog biblic iudeo-creştin, fiind prezentă la radio şi televiziune.

Tarciziu-Hristofor Şerban predă ştiinţe biblice la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti. S-a specializat în exegeză biblică la Institutul Catolic din Paris, în istoria creştinismului primar la Universitatea Sorbona din Paris şi în filosofie la Universitatea din Bucureşti. Este autorul a numeroase studii de specialitate, între care Metafora militară din Biblie (2011) şi Iluzie şi libertate. Romani 1-8 (2020). Colaborează la ediţia critică a Bibliei după textul ebraic (Humanitas) şi este purtător de cuvânt pentru Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

„Prin studiul celor patru evanghelii, al cărţii Faptele Apostolilor şi al scrisorilor apostolice, pr. lect. Tarciziu-Hristofor Şerban comentează admirabil cele patru poeme ale slujitorului. Sora Cristina Mareş revine la bogăţia tradiţiei iudaice: Talmudul, targumele şi midraşurile. Descoperim, prin aceste relatări, că icoana slujitorului din Vechiul Testament este desăvârşită de persoana lui Isus Cristos, care împlineşte profeţia acestui slujitor, prin taina Pătimirii. (Matthieu Gosse, CSJ)


Prefață: Matthieu Gosse, CSJ

Târgul de carte Gaudeamus, 2021
anunt
susține o carte bună