Diferiți și uniți. Com-unic, deci sunt

Diferiți și uniți. Com-unic, deci sunt

Diferiți și uniți. Com-unic, deci sunt


ISBN: 978-606-728-128-6
Preț: 18.00 RON

Traducător: Mihaela Voicu

An apariție: 2021

Număr ediție curentă: 1

An prima ediție: 2021

Număr pagini: 144

Număr volume: 1

Dimensiuni: 14.8 x 21 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Tabel cronologic: Nu

Index: Nu

Note: Da

Bibliografie: Nu

Acest volum cuprinde cuvinte și discursuri ale Papei Francisc pe tema relațiilor interpersonale și a comunicării ca artă de a te dărui și de a primi darul celuilalt prin intermediul raporturilor simple, cotidiene, uneori încercate, dar niciodată banale. În inima acestor meditații se află catehezele despre familie, rostite de Sfântul Părinte în timpul audiențelor de miercuri.
Prefața volumului este semnată de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, lider al Comuniunii Anglicane. Acesta subliniază faptul că în centrul credinței creștine – împărtășită la nivel ecumenic – se află descoperirea și vestirea lui Dumnezeu-Iubire, Dumnezeu-comuniune de persoane, care ni se manifestă în prietenia și în fraternitatea întemeiate pe bunăvoință și iertare.
În încheierea cărții apare un text inedit al Papei Francisc despre episodul evanghelic al tânărului bogat (cf. Marcu 10,17-27), atins de privirea de iubire a lui Isus. De fapt, este vorba de o privire îndreptată către fiecare dintre noi: dacă o primim, ea ne permite și nouă, la rândul nostru, să-i privim pe ceilalți cu iubire. Acesta este începutul vieții veșnice, a paradisului, care înseamnă a sălășlui în iubire.
Versiunea originală a cărții, Diversi e uniti. Com-unic, quindi sono, apare în colecția scambio dei doni („schimb de daruri”), o colecție cu vocație ecumenică al cărei țel este să scoată în evidență legăturile ce îi unesc pe creștinii de diferite confesiuni în numeroase aspecte ale vieții sociale și de credință. Este o unire care își are rădăcinile în Botez și în mărturisirea comună a credinței în Dumnezeu, care este Treime și iubire.
     
Pe lângă volumul de față, în colecția italiană scambio dei doni au mai apărut: La preghiera, il respiro della vita nuova, cu prefața Patriarhului Kiril al Moscovei; Nostra madre Terra. Una lettura cristiana della sfida dell’ambiente, cu prefața Patriarhului ecumenic Bartolomeu; Pace in terra. La fraternità è possibile, cu prefața Patriarhului ortodox copt Teodor al II-lea al Alexandriei. În limba română, din această colecție s-au mai tradus: Rugăciunea, suflu de viață nouă și Terra, mama noastră: o lectură creștină a provocării lansate de mediu.
Fiecare volum reprezintă o culegere de texte și discursuri oferite de Papa cu diverse ocazii; totodată, fiecare volum aduce și un text inedit, gândit de Sfântul Părinte anume pentru volumul respectiv, iar introducerea este întotdeauna semnată de un reprezentant al fraților și surorilor din Bisericile și Comunitățile ecleziale despărțite, împreună cu care ne îndreptăm către restabilirea comuniunii depline.


Prefaţă: Justin P. Welby, Arhiepiscop de Canterbury

Târgul de carte Gaudeamus, 2021
anunt
susține o carte bună