Carte de rugăciuni SFÂNTA LITURGHIE

Carte de rugăciuni SFÂNTA LITURGHIE

Carte de rugăciuni SFÂNTA LITURGHIE

***

ISBN: ***
Preț: 10.00 RON

An apariție: 1990

Număr pagini: 320

Dimensiuni: 10.2 x 14.5 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Index: Nu

Note: Nu

Bibliografie: Nu

Ne bucurăm că avem din nou posibilitatea să oferim credincioşilor noştri catolici cartea intitulată „Sfânta Liturghie" şi le suntem recunoscători tuturor acelora care ne-au ajutat să reedităm această lucrare. Dumnezeu să-i răsplătească! Ne rugăm pentru ei.

Noi ştim şi credem că Jertfa Sfintei Liturghii cuprinde în roadele ei binefăcătoare toată istoria trecutului, prezentului şi viitorului până când Isus Cristos va veni din nou, la sfârşitul timpului, în slavă. Ea ne uneşte cu moartea şi cu viaţa lumii din trecut şi de acum, îndreptate spre viaţa fără sfârşit, spre fericirea promisă.

împreună cu Darul-Jertfă a lui Cristos, oferim darurile şi jertfele noastre de acum, îndreptându-ne spre Darul de veci. La Sfânta Liturghie ne rugăm şi oferim rodul pământului şi al muncii oamenilor ca răspuns la rugăciunea şi Jertfa unică a Răscumpărătorului Isus Cristos; la Jertfa Sfintei Liturghii ne rugăm pentru cei care au fost, care sunt şi care vor fi pe lume; ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele lui Cristos, ca să fim un trup şi un sânge în viaţă şi în moarte cu Răscumpărătorul, în lumina Spiritului care vine de la Tatăl şi de la Fiul.

Cu Jertfa şi ruga Sfintei Liturghii se unesc jertfele şi rugăciunile noastre, viaţa şi moartea noastră. Din Jertfa reînnoită a Calvarului se naşte speranţa noastră de azi şi de mâine în înviere, după cum Isus din morţi, spre viaţă fără de moarte, a înviat.

In Jertfa Sfintei Liturghii, în moartea şi învierea lui Cristos găsim descrisă moartea şi învierea noastră şi a lumii întregi. In timpul Sfintei Liturghii, întâlnim timpul, istoria lumii chemate prin moarte la înviere. Şi credem că Biserica şi lumea respiră prin Jertfa, prin jertfa Sfântului Altar, care împacă trecutul cu viitorul, care consumă - spre înviere - ce a fost, ce este şi ce va fi.

„Te rugăm, aşadar, sfinţeşte aceste daruri, ca ele să devină Trupul şi Sângele Domnului nostru Isus Cristos."

„Moartea ta o vestim, Doamne, şi învierea ta o mărturisim până când vei veni în slavă."

„Cu adevărat vrednic şi drept este să-ţi aducem mulţumire ţie ...Stăpânul timpului şi al istoriei."

Ioan Robu, Arhiepiscop

Ilustrații: DA

Târgul de carte Gaudeamus, 2021
anunt
susține o carte bună