Mesaj de salut al Arhiepiscopului Mitropolit către credincioşii din Arhidieceză. Începutul slujirii arhiepiscopale, București, 11 ianuarie 2020

Tema: Biserică

An apariție: 2020

Număr ediție curentă: 1

An prima ediție: 2020

Număr pagini: 16

Număr volume: 1

Dimensiuni: 11.5 x 20 cm

Tip copertă: necartonata

Recomandată pentru vârsta: Audiență generală

Tabel cronologic: Nu

Index: Nu

Note: Nu

Bibliografie: Nu

Scrisoarea de salut a Înaltpreasfinţitului Aurel Percă adresată credincioşilor din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti cu ocazia începutului slujirii episcopale. Include biografia Înaltpreasfinţitului Aurel Percă şi explicarea blazonului acestuia.

 

„Dragi fraţi şi surori ai binecuvântatei Arhidieceze Romano-Catolice de Bucureşti,

Cu imensă bucurie în  inimă  mă  adresez vouă  preaiubiţilor  din Arhidieceza de Bucureşti, în ziua în care o primesc în mod oficial şi canonic spre păstorire, şi mă adresez vouă folosindu-mă de cuvintele apostolului Paul: „har vouă şi pace de la Dumnezeu Tatăl nostru şi de la Domnul Isus Cristos. Binecuvântat să fie Dumnezeu şi Tatăl Domnului nostru Isus Cristos, care ne-a binecuvântat cu orice fel de binecuvântare spirituală în cele cereşti, în Cristos” (Ef 1,1-5), şi „doresc mult să vă văd pentru a vă împărtăşi vreun dar spiritual ca să fiţi întăriţi, sau mai bine pentru a fi mângâiat alături de voi prin credinţa comună: a voastră şi a mea” (Rom 1,11-12).

Când mi-a fost comunicată voinţa Papei Francisc de a mă numi arhiepiscop mitropolit al Arhidiecezei de Bucureşti, m-am gândit imediat la icoana Bunului Păstor, atât de semnificativă şi plăcută, aleasă de Cristos pentru a defini persoana sa şi raportul său cu noi. Păstorul cel bun, ne-a spus-o Isus, cunoaşte oile sale, adică le iubeşte pentru că sunt ale sale, pentru că îi aparţin, şi îşi dă viaţa pentru ele.

Preaiubiţilor, vin la voi pentru a vă cunoaşte, mai precis pentru a vă iubi şi pentru a vă face darul vieţii mele. Voi sunteţi noua mea familie! Împreună cu voi îl vom urma pe El, Păstorul cel Bun, pentru că vom recunoaşte glasul său şi El ne va con- duce spre orizonturile nemărginite ale adevărului şi ale iubirii.” (ÎPS Aurel Percă)

Târgul de carte Gaudeamus, 2021
anunt
susține o carte bună